Hem Fotosnack Handskar för fotografer

Handskar för fotografer

0

Handskar för fotografer

Handskar för fotografer är nästan ett måste på vintern och nu börjar det bli kyligare tider ute är det skönt att inte frysa fingrarna av sig när man är utomhus och fotograferar. Varje höst så kommer alltid frågan ”Vilka handskar ska man ha när man fotograferar” på olika fotoforum och Facebooksidor. Därför tänkte jag skriva min erfarenhet om handskar som passar fotografer.

Handskar för fotografer, vilka alternativ finns det ?

Dessa alternativen brukar nämnas så fort man pratar om olika handskar till fotografering.

  • Skinnhandskar
  • Fingervantar med bara fingertoppar
  • vanliga fingervantar

Min erfarenhet av de olika handskarna är att skinnvantar bara glider när man ska ändra inställningar på kameran och det kändes mest klumpigt att ha på sig. Handskar/vantar med löstagbara fingrar eller bara fingrar funkar rätt bra om det bara är lite kyligt ut, man fryser lätt om fingertopparna och man pillar inte alltid på kameran när man är ute. Vanliga fingervantar funkar bra när man går men de har samma effekt som skinnvantarna, man bara glider runt när man ska ta i kameran.


Mina egna handskar

handskar för fotografer
Handskar för fotografer

Självklart är alla olika och de alternativen här över kanske funkar för er men jag har hittat den ultimata lösningen för mig. när jag va i Stockholm för några vintrar sen så köpte jag ett par fotbollshandskar, inte såna målvakterna har utan som utespelarna har på hösten/vintern för att inte frysa om fingrarna. Jag köpte dom mest då för att inte frysa när jag va ute och gick eller när jag lekte med barnen utomhus men när jag kom hem till Blekinge igen så slog det mig att dom va riktigt bekväma när man va ute på olika fotorundor. Dom sitter riktigt tight över fingrarna och kan sträckas ut ordentligt men det bästa är handflatan, där är det gummiklätt och man får ett supergrepp. Brukar även ha dom när jag ska bära olika tunga saker som möbler m.m.

Detta är den bästa lösningen som funkar för mig. Mina handskar är av märket Nike fast finns säkert andra fabrikat att välja mellan. En annan fördel med dessa tighta handskar är att om det är 20 grader kallt ute så kan man dra några stickade vantar över så fort man inte fotar.

Uppdatering av handskar för fotografer

Det har nu gått över ett år sen jag skrev “fotografer för handskar” och måste säga att det fortfarande är det bästa köpet av handskar jag gjort. Jag använder samma handskar när jag fotograferar som att hämtar ved och byter däck på bilen. använder även dom i pulkabacken när jag leker med barnen och dom är som nya, tvättar dom ibland och de håller många år till. Här kan ni köpa likadana handskar som jag använder fast från Intersport ( ej sponsrad).

Fotograf i karlskrona, handskar för fotografer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here