Hem Inspiration Fotografera med paraply

Fotografera med paraply

0

Paraplyer som man sätter framför blixten har nog de flesta sett nån gång även om man inte är fotograf eller fotointresserad, jag har själv ett antal som jag tyvärr använder för lite nu. Men annat va det innan.

När jag började med fotografering hade jag inte råd att köpa massa kamera-saker och då får man köpa det billigaste som finns och även om det finns dyrare paraplyer så är vita genomskinliga i standardmodellen billiga. (under videoklippet kan ni se tre bilder som jag tagit med paraply)

Jag kommer inte förklara hur paraplyer fungerar eller hur man använder dom utan ville mest skriva detta eftersom jag såg en bra och informationsrik video på Youtube idag.


Som jag har skrivit innan så kollar jag ofta på Youtube på olika fotografer och en av dom kanalerna som jag prenumererar på är Adorama. På Adorama finns det lite olika fotografer som gör videos om fotografering i olika former, Daniel Norton är en av dessa fotografer. Daniel riktar in sig på studiofotografering och har en serie på Adorama som heter ”On set whit Daniel norton och i senaste avsnittet visar han hur man kan fotografera med paraplyer. Hhans filmer är långa men bra information om man vill börja med blixtfotografering.

Fantastiskt va vad man kan göra med paraply framför blixten. Här under kommer tre av mina bilder som jag tagit med paraply framför blixten, på den tiden använde jag dock inga studioblixtrar utan hade små kamerablixtrar.

Fotograf i karlskrona, fotografera med paraply

Fotograf i Karlskrona, fotografera med paraply på blixten för mjukt ljus

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here