Hem Frågor & svar Saltö badplats och sex utomhus på vintern

Saltö badplats och sex utomhus på vintern

0

Landskapsfotografering är inte speciellt roligt, eller jo klart att jag tycker det är kul annars hade jag ju inte fotat så mycket landskap. Men oftast går man runt själv på kvällen vid kusten eller någon annan plats, kanske med musik i hörlurarna. Det är fridfullt och rogivande men man går inte runt och skrattar precis. Aja ni förstår nog hur jag menar. 

Men Vintern 2015 skulle jag in till Saltö här i Karlskrona för att fota lite vinterlandskap och det slutade med att det blev den roligaste landskapsfotograferingen jag har varit med om, skrattar än idag när jag tänker på det.

Men vi tar det från början.


Vi åkte till Saltö

Jag hade bestämt med Christian Hansson att vi skulle in till Saltö på kvällen för att fotografera lite landskapsbilder ute vid havet när det började bli lite mörk. Plockade upp han vid varvsmuren här i Karlskrona och så började vi köra ut mot Saltö, jag hade bara varit på Saltö någon gång innan men aldrig nära havet utan mest inne i stadskärnan så för mig va detta helt nya marker och jag visste inte riktigt hur det såg ut där vi skulle.

Klipporna på Saltö

Vi parkerade bilen vid någon stor parkering, jag tror att det är parkeringen till badplatsen men inte riktigt säker. Christian hade betydligt bättre koll än mig var vi skulle gå så jag bara följde med han på någon stig som tog oss ner till massa klippor. Det va iskallt och blött, vi gick genom vassen och hoppade på stenar för att ta oss ut på klipporna som va längst ut och där började vi fotografera. Stenar och klippor i havet som fotograferas med långa slutartider brukar alltid gå hem hos betraktaren så jag slängde på mitt NDfilter från LEE och började räkna sekunder.

Jag hade svårt att hitta bra bildkompositioner så det blev inte några bilder från klipporna som jag va nöjd med.

Mot Saltö badplats

Efter ett tag ute på klipporna började vi känna oss rätt klara med klipporna och vi bestämde att vi skulle börja vandra mot Saltö badplats. Nu hade det börjat skymma och vi gick igenom skogen, hoppade på lite berg och gick lite mer i skogen.

Men plötsligt.. 

Sex utomhus på vintern

Vi gick där på stigen och helt plötsligt börja vi höra att vi inte va ensamma i skogen, där i en glänta  precis framför oss ser jag en som ligger ner på marken och i ren panik börjar denna personen dra upp sina byxor, man räknade inte med att hitta en person på marken så jag ryckte till och stannade upp och då insåg jag att dom va två stycken som låg och myste med varandra. Vilka har sex utomhus på vintern ? Det måste vara iskallt och inte alls speciellt romantiskt. Det va blött och kallt ute och där låg dom med rumporna bara.

Så fort vi fattade vad som föregick så vände vi och gick tillbaka lite skrattandes, valde att gå en omväg upp för ett berg för att ta oss till badplatsen och högst upp på berget kunde vi titta rakt ner på dom som låg kvar men hade avslutat sin aktivitet, om vi störde dom för gott eller om dom fortsatte när vi hade försvunnit kommer bli osagt.

Vi skrattade hela vägen till badplatsen. 

Saltö badplats

Jag hade aldrig varit på Saltö badplats innan och eftersom det va vinter ute så va det rätt mörkt och trist där men som jag har fattat det så har dom tävlat i simning där en gång i tiden så det fanns betongläktare och betongbryggor som va väldigt slitna, ett perfekt motiv för många exponeringar. Vi gick runt där och fotade lite olika bilder medans vi pratade om de där vi upptäckte i skogen. Rent fotografiskt blev det inte många bra bilder från denna kvällen men det är en fotorunda jag aldrig glömmer.

fotograf i karlskroma, saltö badplats och sex utomhus på vintern.
Saltö badplats i skymning

Det va allt för denna gången, Vilken är er roligaste fotografering? och har ni varit med om något liknande
Kommentera gärna..

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here